Превентивни прегледи у недељу 19.маја од 08:00 до 17:00 часова

Министарство здравља, у недељу, 19.маја од 8 до 17 часова, широм земље, организује бесплатну акцију бесплатних превентивних прегледа, у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу.

Том приликом, сви грађани, и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута, измере крвни притисак, ураде ЕКГ и ултразвучни преглед абдомена, и провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику у лабораторијама.

На овај начин, Министарство здравља наставља акцију која је успешно реализована пре пандемије корона вируса, у оквиру које је у више од 20 дана бесплатне здравствене прегледе обавило близу пола милиона људи. Акција превентивних прегледа наишла је на велику подршку грађана, а значај исте, поред великог броја наших грађана који су обављали прегледе, додатно потврђује и податак да је том приликом неколико хиљада грађана упућено на даљу дијагностику и хитно болничко збрињавање.

Веома је важно да остваримо непосредни контакт с нашим пацијентима, повратимо њихово поверење у здравствени систем и здравствене раднике.

Такође, важно је да променимо свест код пацијената да иду код доктора и кад их не боли ништа, како би се потенцијални проблем на време уочио.

Свесни смо чињенице да људи тешко долазе до лекара и заказују неопходне прегледе. Зато нам је и овим превентивним акцијама циљ да растеретимо систем, да преглед може одмах да се обави, без заказивања и без здравствене књижице.

Министарство здравља и овим путем позива грађане да учествују у недељној акцији, обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.





Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *