Наставак реализација пројекта „Превенција малигних и хроничних незаразних болести код жена у сеоским срединама кроз речи и дело“

Дом здравља Алибунар из Алибунара у сарадњи са Општином Алибунар наставља реализацију Пројекта „Превенција малигних и хроничних незаразних болести код жена у сеоским срединама кроз речи и дело“. Планирано је да овај Пројекат траје још три месеца у оквиру кога ће се и даље вршити бесплатни превентивни прегледи жена и то: ултразвучни преглед дојки и штитасте жлезде, ултразвучни преглед абдомена као и гинеколошки прегледи ( колпоскопија и ПАПА тест). Након обављеног ултразвучног прегледа дојки, а у случају потребе даље дијагностике и лечења вршиће се и мамографски прегледи. Прегледе ће вршити др Бранислав Гајић, специјалиста радиологије, др Мира Павловић – Ковачевић, специјалиста опште медицине, др Тамара Крстец, специјалиста опште медицине, др Вероника Гетејанц – Сфера специјалиста гинекологије и акушерства.

Прегледи ће се обављати суботом од 09:00 до 14:00 часова у Дому здравља Алибунар, у Алибунару, Трг слободе 8.

Заказивање прегледа биће омогућено у Дому здравља Алибунар у Алибунару радним данима у периоду од 09:00 до 13:00 часова позивом на број телефона 013 / 641 – 269, као и пријавама у свим месним амбулантама телефонским путем.

Позивамо све заинтересоване жене са територије Општине Алибунар да искористе ову могућност и закажу преглед у циљу контроле, правовремене дијагностике и лечења.

Болест је излечива када се открије на време. Превентивни прегледи су најважнији!

06.04.2024. године ће се обављати гинеколошки прегледи.

13.04.2024, 20.04.2024 и 27.04.2024 године ће се обављати ултразвучни прегледи.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *