Најава превентивних прегледа по Србији

21.10.2023. године – 22.10.2023., од 08:00 до 16:00 часова

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у суботу 20. и недељу 21. октобра, од 8 до 16 сати широм Србије биће организовани превентивни прегледи.

За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 16 сати. Овог викенда планирани су превентивни прегледи штитасте жлезде, и то ултразвучни преглед, као и одређивање нивоа хормона штитасте жлезде (ТСХ, ФТ4, антитереоглобулинска антитела).

Прегледи се организују за одрасле особе које раније нису имале детектовано обољење штитасте жлезде.

Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести.

Пројекат траје до краја године

У сарадњи са Општином Алибунар, Дом здравља Алибунар почиње реализацију Пројекта “Превенција малигних и хроничних незаразних болести код жена у сеоским срединама кроз речи и дело”. Планирано је да овај пројекат траје три месеца у оквиру кога ће се вршити бесплатни превентивни прегледи жена и то: ултразвучни преглед абдомена, ултразвучни преглед дојки и штитасте жлезде као и гинеколошки преглед (колпоскопија и ПАПА тест). Прегледе ће вршити др Мира Павловић – Ковачевић специјалиста опште медицине, др Тамара Крстец специјалиста опште медицине, др Вероника Гетејанц – Сфера специјалиста гинекологије и др Бранислав Гајић специјалиста радиологије.

Превенција малигних болести
Превенција малигних болести

Прегледи ће се обављати суботом од 09:00 до 14:00 часова у Дому здравља “Алибунар”, у Алибунару на адреси Трг слободе бр. 8.

Прегледи се заказују у Дому здравља “Алибунар” у Алибунару радним данима у периоду од 09:00 до 13:00 часова позивом на број телефона 013/641-269, као и пријавама у свим месним амбулантама телефонским путем. Оптшина Алибунар ће обезбедити превоз свим женама којима је заказан преглед, уколико нису у могућности да исти обезбеде самостално.

Позивамо све заинтересоване жене са територије Општине Алибунар да искористе ову могућност и закажу преглед у циљу контроле, правовремене дијагностике и лечења.

Болест је излечива када се открије на време. Превентивни прегледи су најважнији!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *