Извештај о процесу вакцинације против вируса Covid -19 у општини Алибунар

Дом здравља Алибунар је започео вакцинацију здравствених радника 13.01.2021. године а масовну вакцинацију становништва 20.01.2021. године. На вакциналном пункту раде 2 лекара и 5 медицинских сестара, прегледају и вакцинишу пацијенте по списку које прослеђује Институт за јавно здравље Батут. Дневно се заказује по 144 пацијената, на 5 минута по двоје пацијената.

Вакцинација Ковид 19
Вакцинација Ковид 19

Од почетка рада вакциналног пункта, имали смо велику подршку Кризног штаба Општине Алибунар на челу са председницом општине Зораном Братић.

Почетком рада настале потешкоће су се решавале у ходу, кризни штаб је у најкраћем времену обезбедио потпору у информационој технологији (лаптоп рачунар, мултифункционални штампач/скенер/фотокопир апарат и друга опрема). Кризни штаб је обезбедио људство и превозна средства којима се од првог дана вакцинације ишло код непокретних, као и слабо покретних да би се вакцинисали, као и грађани који нису имали превоз довожени су до вакциналног пункта. Обезбеђен је фрижидер-замрзивач ради складиштења руске вакцине Гам-Ковид 19 (Спутњик В) којом следи вакцинисање становништва.

Вакцинални пункт и координатор вакцинације Ратковић др Миленко су имали 24-часовни контакт са Заводом за јавно здравље Панчево са којима су координисали рад. Информациона служба Дома здравља Алибунар је била 24 часа на располагању. У периоду од 20.01.2021. године до 02.02.2021. године вакцинисано је 1100 грађана.

На обострано задовољство вакцинација се наставља по плану Завода за јавно здравље од сутра, 03.02.2021. године. Почиње давање друге дозе вакцине.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *