Донација возила за патронажу и 4Д ултразвучног апарата

Општина Алибунар је на јавном позиву код Министарства за демографију и популациону политику конкурисала за набавку ултразвучног апарата за потребе Дома здравља Алибунар.

Мера под редним бројем 1. је “Очување и унапређење репродуктивног здравља” у оквиру које је набављен ултразвучни 4Д апарат Волусон П8.

Мера под редним бројем 2. је “Пут ка здравом материнству” у оквиру које набављено патронажно возило за потребе Службе за патронажу. Вредност инвестиције је 5.000.000,00 динара од чега је Општина Алибунар учествовала суфинансирањем у износу од 15%. Дана данашњег 16.07.2020. године Председник Општине Алибунар Душан Дакић испоручио је путничко возило Шкода Фабиа и стационарни 4Д ултразвучни апарат Волусон П8 дому здравља. Општина Алибунар уступа наведену опрему на коришћење дому здравља. Процена одрживости предложених мера заснива се на побољшању квалитета здравствене заштите на територији наше општине, континуирано пружање здравствене заштите и побољшање услова рада једнако према свим грађанима наше општине. Приоритетне групације становништва су породиље и новороченчад, труднице, одојчад, особе старије од 65. година.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *