Najnovije aktuelnosti u Domu zdravlja Alibunar

 

 

15.11.2016

Obeležen Svetski dan borbe protiv Dijabetesa

 

Dana 14.11.2016.godine u prostorijama Skupštine opštine Alibunar održano je predavanje na temu "Dijabetes". Predavanju su prisustvovali predstavnici Doma zdravlja Alibunar, to jest izabrani lekari iz Doma zdravlja Alibunar, menadžment Doma zdravlja kao i lekari specijalisti, takođe prisutni su bili i predstavnici Lokalne samouprave i zainteresovani građani. Predavanje na temu "Dijabetes" održale su Direktorka Doma zdravlja Alibunar Dr Dinka Kožokar - Daždea i Spec. interne medicine Klara Lelik - Tubić. Akcenat je stavljen na prevenciju bolesti pre nego što se ona pojavi. Takođe prikazani su razni pokazatelji koji pokazuju da ova bolest preti da uzme pandemijske okvire i da postane globalna pretnja.

Vođeni dobrom medicinskom praksom lekari su predstavili mere koje mogu doprineti smanjenju rizika od pojave dijabetesa. Svi prisutni koji su želeli mogli su besplatno da izmere nivo šećera u krvi.

 

 

 

01.11.2016

Imenovana doktorka Dr Dinka Kožokar - Daždea za Direktora Doma zdravlja Alibunar

 

Skupština Opštine Alibunar imenovala je Dr Dinku Kožokar - Daždea za Direktora Doma zdravlja Alibunar. Direktorka Doma zdravlja Alibunar zahvalila se na ukazanom poverenju, dobroj saradnji, takođe i na ukazanoj pomoći koju je Lokalna samouprava pružila Domu zdravlja i potvrdila dobru želju za daljom dobrom saradnjom sa organima lokalne samouprave u cilju unapređenja kvaliteteta zdravstvene zaštite na teritoriji Opštine Alibunar, što predstavlja obostrani interes kako za radnike Doma zdravlja tako i za Lokalnu samoupravu a glavni cilji postavljen je za sledeću godinu kada Dom zdravlja Alibunar ponovo počinje proces reakreditacije da rezultat te reakreditacije bude odličan.

 

 

18.08.2016

Raspisan konkurs za Direktora Doma zdravlja Alibunar

 

Upravni odbor na sednici koja je održana dana: 09.08.2016. godine doneo je Odluku broj: 02-14/12 da se raspiše Javni konkurs za izbor i imenovanje Direktora Doma zdravlja Alibunar na period od 4 godine.

Tekst konkursa možete preuzeti ovde:

 

 

03.06.2016

Izvršena integracija lokalnog zdravstvenog informacionog sistema sa integrisanim zdravstvenim informacionim sistemom Republike Srbije

 

Krajem 2015 godine, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije izvršilo je javnu nabavku softvera koji će omogućiti integraciju zdravstvenih ustanova na primarnom, sekundarnom i tercijarnom nivou. Integracijom ovih ustanova omogućuje se bolje upućivanje pacijenata u ustanove sekundarnog i tercijarnog nivoa, kao i bolje upućivanje pacijenata unutar zdravstvene ustanove kod lekara specijalista

Više informacija možete pronaći na sledećoj internet adresi: www.mojdoktor.gov.rs

 

 

27.04.2016

Renovirana zdravstvena stanica u Novom Kozjaku

 

Nakon 33 godine uloženi su veliki napori kako bi se renovirala Zdravstvena Stanica Novi Kozjak. Od enterijera, eksterijera, preko nameštaja i sanitarnog čvora, stvoreni su bolji uslovi za rad i pružanje zdravstvene zaštite stanovnicima ovog mesta.Zahvaljujući finansijskoj pomoći Lokalne samouprave, kao i meštanima ovog mesta i naravno menadžmenta Doma zdravlja Alibunar omogućeno je renoviranje ove zdravstvene ambulante.

 

Renovirana Zs Novi Kozjak

 


 

29.01.2016

Usvojen Plan javnih nabavki za 2016 godinu

 

Dana 29.01.2016 održana je sednica Upravnog odbora Doma zdravlja Alibunar usvojen je Plan javnih nabavki za 2016 godinu. Usvojeni Plan javnih nabavki možete pogledati ovde! Planom su date specifikacije svih planiranih javnih nabavki u 2016. godini u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.


30.12.2015

Dana 29.12.2015 održana je dodela paketića mališanima u Domu zdravlja. Dodela paketića održana je u prostorijama Dečijeg dispanzera. Prenosimo Vam mali deo predivne atmosfere :)

 

Foto album sa dodele paketića:


© 2016 Dom zdravlja Alibunar . Sva prava zadržana | W3layouts